Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?




Nieuwste spreekbeurten
Gemaakt door: sara
Tot welke instrumentengroep behoort de accordeon? Je kan de accordeon het best vergelijken met de menselijke stem. De werking van onze stem hangt af van drie belangrijke elementen:  een luchtstroom: de ademhaling  een reservoir: de longen  een klanksysteem: de stembanden
Gemaakt door: Liselotte
In Brazilië spreken ze Portugees. Maar het is net als bij ons, in België spreken ze Nederlands maar met een accent. In Brazilië is dat ook zo, ze spreken Portugees met een accent.
Gemaakt door: Liselotte
De orka is een zwart-witte dolfijn, hij is makkelijk te herkennen aan zijn zwart-witte huid, en zijn rugvin van 1.80 meter hoog. een vrouwtjes orka wordt ongeveer 7 tot 8.5 meter, een mannetjes orka wordt ongeveer 8 tot 10 meter lang. Bij de geboorte zijn orka's ongeveer 2 tot 2.5 meter. Een orka weegt ongeveer 2600 tot 9000 kilo, bij de geboorte weegt een orka ongeveer 180 kilo. een mannetje wordt ongeveer 60 jaar, een vrouwtje ongeveer 80 jaar. De orka word ook wel een zwaardwalvis genoemd.
Gemaakt door: Relof
De naam Parijs was vroeger Lutetia. Deze naam verviel en Parijs werd de naam van deze stad. Deze naam is waarschijnlijk afkomstig van een Gallische stam, die Parisii heette. In het jaar 52 v. Chr. veroverde Julius Caesar Parijs. In de tijd dat het Romeinse Gallië bloeide, ging deze stad erg vooruit, het werd een grote stad voor die tijd. In het jaar 509 benoemde Clovis Parijs tot één van de hoofdsteden van zijn rijk. In 885-890 veroverde de Noormannen Parijs.
Gemaakt door: Max
Heel veel mensen vragen ze zich waarom Minecraft zo verslavend is. Minecraft is een spelletje met blokjes die heel veel verschillende eigenschappen hebben. Door het bouwen en combineren van de blokjes kun je oneindig veel dingen maken waardoor het spel nooit saai wordt.
Gemaakt door: Suzy
Alle kinderen met downsyndroom hebben een verstandelijke beperking. Dit kan een milde tot matige, en soms een ernstig verstandelijke beperking zijn. Een kind met downsyndroom ontwikkelt zich langzamer dan leeftijdgenootjes, zowel lichamelijk als verstandelijk. Ook hebben zij vaker lichamelijke afwijkingen en gezondheidsproblemen. Hoe zij zich ontwikkelen en hoe ernstig de gezondheidsproblemen zijn, verschilt van persoon tot persoon.